Прощання з Митрополитом Іринеєм

24 вересня о 14.00 на площі Франка м. Ніжина відбудеться зустріч тіла спочилого Митрополита Ніжинського і Прилуцького Іринея, далі процесія прослідує до Миколаївського кафедрального собора м. Ніжина.

24 вересня о 17.00 у Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина розпочнеться заупокійна всенощна, під час якої парафіяни зможуть попрощатися з Владикою.

25 вересня о 5.00 у Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина буде звершено заупокійну Божественну літургію, після чого тіло спочилого Владики буде перевезено до Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його відспівування відбудеться того ж дня об 11:00 у Свято-Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Згідно заповіту владики Іринея, його поховають на чернечому цвинтарі Свято-Покровського Красногірського жіночого монастирі в с. Бакаївка Золотонішського району Черкаської області.

Указом Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України тимчасове керування Ніжинською і Прилуцькою єпархією доручено митрополиту Чернігівському і Новгород-Сіверському Амвросію.


Перейти до панелі інструментів