Архієпископ Климент виступив перед учасниками міжнародної конференції про гоніння на Церкву в ХХ столітті

7 лютого 2018 р., у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі розпочала роботу Міжнародна конференція «Київський митрополит священномученик Володимир (Богоявленський) і початок гонінь на Православну Церкву в ХХ столітті».

Цей науковий форум проводиться з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Його організаторами виступили Свята Успенська Києво-Печерська Лавра, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, Міжнародний інститут афонської спадщини. З доповідями на конференції виступлять богослови та історики з України, Білорусії, Польщі, Росії, Молдови, Румунії, Чехії, Сербії, Франції, Великобританії та США.

Після відкриття пленарного засідання зі вступним словом до учасників конференції звернувся голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент. Високопреосвященніший владика окреслив основні напрямки роботи форуму та назвав кількість і географію учасників.

“Ми зібрались сьогодні тут, щоб вшанувати пам’ять священномученика Володимира, якому Бог судив особливе місце у долі нашої Церкви і держави”, - зазначив архієпископ Климент.

За інформацією Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.


Перейти до панелі інструментів