У Неділю 4-ту після Пасхи Архієпископ Климент звершив Божественну літургію в с. Южному Ічнянського району

29 квітня 2018 р., у Неділю 4-ту після Пасхи, про розслабленого, Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію в церкві Різдва Пресвятої Богородиці села Южне Ічнянського району.

Перед початком богослужіння до храму було доставлено ковчег з часткою мощей покровителя Ніжинської єпархії святителя Іоанна, Митрополита Чернігівського, Тобольського і всієї Русі Чудотворця.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Ічнянського округу протоієрей Василій Ясенівка та настоятель храму ієрей Петро Головченко.

Після читання Святого Євангелія Високопреосвященніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після одпусту літургії Архіпастир благословив усіх богомольців і подарував їм іконки на згадку про спільну молитву. Також Високопреосвященніший Владика привітав зі святом благодійника парафії Івана Миколайовича Пащенка та висловив йому щиру подяку за особливе піклування про Дім Божий.

Після богослужіння Владика відвідав будинок для людей похилого віку, який діє при місцевому сільськогосподарському підприємстві, і привітав його мешканців з пасхальними святами.


Перейти до панелі інструментів