Високопреосвященніший Архієпископ Климент звершив Божественну літургію в смт Срібне

12 травня 2018 р., у день прославлення преподобного Амфілохія Почаївського, Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію в Хрестовоздвиженському храмі смт Срібне.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Прилуцького округу протоієрей Миколай Котеленець, настоятель храму протоієрей Іоанн Багмет та духовенство благочиння.

Після читання Святого Євангелія Високопреосвященніший Владика звернувся зі словом проповіді до пастви.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після одпусту літургії Архіпастир благословив усіх богомольців і вручив їм на згадку про спільну молитву іконки Пресвятої Богородиці. Діти отримали від Владики солодкі подарунки.

Після цього Архієпископ Климент відвідав пам’ятний хрест і каплицю, установлені на місті розташування першого на Сріблянщині дерев’яного Хрестовоздвиженського храму, збудованого 1784 р. та зруйнованого 70 років тому.

Цього ж дня Його Високопреосвященство з архіпастирським візитом відвідав парафію в селі Охіньки Прилуцького району, де поспілкувався з настоятелем місцевого храму і його парафіянами.


Перейти до панелі інструментів