Архієрейське богослужіння в селі Піски на Бахмаччині (відео)

10 червня 2018 р., у Неділю 2-гу після П’ятидесятниці, день пам’яті всіх святих, у Церкві Руській просіявших, Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент на запрошення місцевої громади відвідав парафію на честь Казанської ікони Божої Матері с. Піски Бахмацького району та звершив у місцевому храмі Божественну літургію.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Бахмацького округу протоієрей Віктор Воробей, настоятель храму протоієрей Віталій Рожик та духовенство єпархії.

Після читання Святого Євангелія Високопреосвященніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після одпусту Божественної літургії Архіпастир разом з духовенством звершив молебень до Божої Матері.

На завершення богослужіння Високопреосвященніший Архієпископ Климент подякував директору ПСП «Пісківське» Валерію Петровичу Колоші за понесені труди заради утвердження Православноі віри та духовності серед жителів Чернігівщини і благословив його іконою Пресвятої Богородиці, іменованою “Перекопівска”.

У ці дні в с. Піски проходить п’ятий всеукраїнський фестиваль «Відродження українського села, його духовності і культури». За традицією в дні проведення фестивалю до села з Ніжинського Благовіщенського чоловічого монастиря прибула чудотворна ікона Богородиці «О Всєпєтая Маті». У неділю вранці місцеві жителі зустріли святиню перед в’їздом до села і хресною ходою обнесли її сільськими вулицями з молитвою про небесне заступництво Пресвятої Діви.


Перейти до панелі інструментів