У Ніжині вшанували пам’ять святителя Іоанна (Максимовича), Митрополита Тобольського, Чернігівського і Ніжинського, Чудотворця (відео)

23 червня 2018 р., у день пам’яті святителя Іоанна, Митрополита Тобольського, Чернігівського і Ніжинського, Чудотворця, Божественну літургію в Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія очолив Високопреосвященніший Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій. Його Високопреосвященству співслужили Митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Архієпископи: Городницький Олександр, Боярський Феодосій, Ніжинський і Прилуцький Климент; єпископ Дубенський Пимен і численне духовенство.

Після читання Святого Євангелія Митрополит Сергій звернувся до пастви зі словом проповіді.

За літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після закінчення богослужіння відбувся традиційний хресний хід зі святими іконами та ковчегом з часткою мощей святителя Іоанна вулицями міста, під час якого Архіпастирі звершили заупокійну літію біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Напередодні свята Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент очолив служіння всеношної в Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина у співслужінні Преосвященнішого Єпископа Дубенського Пимена та духовенства єпархії.


Перейти до панелі інструментів