Архієпископ Климент взяв участь у нараді Оргкомітету святкувань Хрещення Русі в Кабінеті Міністрів України

 

Як повідомляє Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, 19 липня в Будинку Уряду відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки відзначення 1030-річчя Хрещення Київської Русі, під час якого представники влади та релігійних організацій обговорили питання проведення урочистостей у дні ювілейних святкувань. 
Засідання проходило під головуванням Віце-прем’єр міністра України П.В. Розенка та Заступника Голови Адміністрації Президента України Р.М. Павленка. Серед присутніх представників влади на засіданні були Міністр культури України Є.М. Нищук, очільники поліції, профільних міністерств та відомств. З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України у засіданні оргкомітету взяли участь голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент та Вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай. 
Члени оргкомітету, до якого увійшли і представники УПЦ, обговорили низку питань, пов’язаних з організацією масових заходів за участю віруючих громадян та гостей нашої Держави. Заступник Голови Національної поліції О.Ю. Фацевич повідомив, що в святкові дні забезпеченням порядку в м. Києві будуть займатися понад 3000 поліцейських та близько півтори тисячі військовослужбовців. Було зазначено, що для урочистого молебню на Володимирській гірці та Хресної ходи вірян УПЦ 27 липня визначений час з 11:00 до 16:30.


Перейти до панелі інструментів