Літургія просто неба в православному таборі «На морі Галілейському»

З благословення Високопреосвященнішого Архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента на мальовничому березі озера Трубин, що в с. Гришівка Борзнянського району відбувся молодіжний літній православний табір «На морі Галілейському», організований молодіжним відділом Ніжинської єпархії Української Православної Церкви.

Подібний захід в Ніжинський єпархії проводиться вперше. Цього року в таборі відпочивали 110 дітей з 11 районів Чернігівської області, віком від 10 до 20 років.

Головною метою діяльності табору є виховання підростаючого покоління на засадах православних традицій, з настановою на необхідність в усьому керуватися Заповідями Божими, з популяризацією моральних і духовних цінностей, любові до ближнього, любові до створеної Богом природи та Батьківщини.

Протягом всього відпочинку вихованці мали можливість займатися спортом, гратися у різноманітні ігри, займатися у творчих майстер-класах та навіть купатись в озері. Але неодмінною складовою відпочинку було духовне виховання, адже цей літній табір – православний. Учасники табору щодня відвідували богослужіння в місцевому Миколаївському храмі, де разом читали та співали церковних молитов та піснеспівів, а також разом зі священиками вивчали Святе Письмо та постійно спілкувалися на різні теми, які часто турбують молодь.

З благословення Владики Климента в таборі також проводилися цікаві зустрічі з артистами та відомими особистостями, серед яких народна артистка України Ніна Митрофанівна Матвієнко та чемпіон світу з самбо Юрій Ігорович Скрипаль. Насиченою була і культурна програма. Дітки, мов зачаровані, спостерігали за вражаючими виступами групи козаків-каскадерів «Український дух». Виступали перед вихованцями табору відомий на Чернігівщині і далеко за її межами творчий колектив «Смоляни» та вокальний ансамбль «Полісяночка».

В останній день перебування в таборі вихованці молилися у Миколаївському храмі за Божественною літургією, яку очолив Високопреосвященніший Владика Климент у співслужінні духовенства єпархії. Напередодні до храму було привезену велику святиню – десницю святителя Димитрія Ростовського з с. Полонки Прилуцького району. Під час богослужіння всі юнаки та дівчата сповідалися в найавторитетніших духовників єпархії, які з благословення Владики прибули на свято до Гришівки, та причастилися святих Христових Таїн. Богослужбові піснеспіви за Всенічною та Божественною літургією надзвичайно молитовно та гармонійно виконував хор, який утворили молоді учасники православного табору.

Наприкінці богослужіння Архіпастир звернувся зі словом проповіді до присутніх, подякував благодійникам, священикам, матушкам, які потрудилися під час проведення літнього табору та відзначив їх благословенними грамотами.


Перейти до панелі інструментів