Повернення Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці до м. Борзна (відео)

16 серпня 2018 р., у день повернення Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, іменованою “Борзнянська”, Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент разом з Високопреосвященнішим Митрополитом Чернігівським і Новгород-Сіверським Амвросієм та Високопреосвященнішим Архієпископом Сєверодонецьким і Старобільським Никодимом звершили Божественну літургію в Миколаївському храмі м. Борзна.

Архіпастирям співслужив сонм духовенства Ніжинської єпархії та гості у священному сані.

За літургією співав хор духовенства Ніжинської єпархії під керівництвом протоієрея Олега Гуга.

Після читання Святого Євангелія Митрополит Амвросій звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після одпусту відбулася хресна хода та молебень перед чудотворною іконою Пресвятої Богородиці, іменованою “Борзнянська”.

Після цього Преосвященні Владики, клір і паства Ніжинської єпархії щиро привітали Керуючого Ніжинською єпархією, голову Синодального інформаційно-просвітницького відділу, голову Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви Високопреосвященнішого Архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента з днем народження і побажали Його Високопреосвященству всесильної допомого Божої в архіпастирському служінні Святій Церкві.

Нагадаємо, що 15 липня 2018 р. духовенство Ніжинської єпархії на чолі зі своїм Архіпастирем Високопреосвященнішим Архієпископом Ніжинським і Прилуцьким Климентом біля Миколаївського кафедрального собору м. Ніжина урочисто зустріли Чудотворну Борзнянську ікону Пресвятої Богородиці, яка протягом майже століття вважалася втраченою.

Фото: Юрій Жаріков


Перейти до панелі інструментів