Богослужіння у роковини упокоєння Митрополита Іринея (Семко) (+відео)

23 вересня 2018 р., у Неділю 17-ї після П’ятидесятниці, Неділю перед Воздвиженням, роковини блаженної кончини Високопреосвященнішого Митрополита Ніжинського і Прилуцького Іринея (Семко), у Покровському Красногорському жіночому монастирі Черкаської єпархії, де знаходиться могила блаженноспочилого Архіпастиря, звершено Божественну літургію.

З благословення Високопреосвященнішого Митрополита Черкаського і Канівського Софронія Божественну літургію у Покровському соборі обителі очолив керуючий справами УПЦ Високопреосвященніший Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Його Високопреосвященству співслужили Архієпископ Сіверодонецький і Старобільський Никодим, Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, Архієпископ Бородянський Варсонофій, Єпископ Іов (Смакоуз), Єпископ Золотоношський Іоанн, Єпископ Баришівський Віктор та численне духовенство.

Після завершення літургії відбулося служіння панахиди за упокій душі Владики Іринея та освячення новоспорудженого надгробного хреста на могилі блаженноспочилого Архіпастиря.

Наприкінці заупокійних богослужінь сестрами обителі для всіх присутніх було влаштовано поминальну трапезу.

Цього ж дня в Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина також було звершено панахиду, за якою молилися чисельні прихожани.


Перейти до панелі інструментів