Високопреосвященніший Архієпископ Климент взяв участь у відкритті XVI Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров» (+відео)

8 жовтня 2018 р. з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в Національній опері України ім. Тараса Шевченка проходить церемонія відкриття XVI Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров».

Цього року фестиваль «Покров» присвячений 30-річчю відродження Святої Успенської Києво-Печерської Лаври. На головні призи фестивалю претендують 70 фільмів з України, Білорусі, Грузії, Польщі, Боснії і Герцоговини, Індії, Сербії, США і Росії в номінаціях анімаційного, короткометражного, документального та повнометражного кiно.

Голова Синодального Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент звернувся до учасників та гостей фестивалю з вітальним словом, в якому наголосив на визначному внеску Лаври у справу духовного просвітництва українського народу, як у часи відродження духовних основ нашого суспільства, так і сьогодні.

Після цього Владика Климент разом з генеральним директором “Смарт-Холдингу” Олексієм Пертіним передали традиційну премію «Милосердя» на лікування незрячої дівчинки Марії Шевчук.


Перейти до панелі інструментів