Собор преподобних отців Печерських, що в Ближніх печерах почивають

11 листопада 2018 р., у день свята Собору преподобних отців Печерських, що в Ближніх печерах почивають, Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент взяв участь у служінні Божественної літургії в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Святої Успенської Києво-Печерської Лаври, яку з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України очолив Намісник Лаври Високопреосвященніший Митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

За літургією були піднесені сугубі молитви за збереження в єдності Православної Церкви і за мир в Україні.

Після завершення богослужіння відбувся хресний хід до Ближніх печер. По дорозі були освячені мозаїчні зображення преподобних Антонія і Феодосія Печерських і святих первоверховних апостолів Петра і Павла на арці біля Ближніх печер. При вході в Ближні печери було звершено молебень, після якого всі учасники свята були окроплені святою водою, а освяченому собору проспівано «многая літа».

Напередодні свята Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент співслужив Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію Божественну всенічне бдіння в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.


Перейти до панелі інструментів