Високопреосвященніший Архієпископ Климент взяв участь в актовому дні Одеської духовної семінарії (+відео)

13 грудня 2018 р., у день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного – небесного покровителя Одеської духовної семінарії, Голова Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент на запрошення Високопреосвященнішого Митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела взяв участь у святковій Божественній літургії, яка відбулася в соборі на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» Успенського Одеського чоловічого монастиря.

Наприкінці богослужіння було звершено святковий молебень святому апостолу Андрію Первозванному.

Після цього відбувся річний акт в Одеській духовній семінарії, присвячений 180-річчю від дня заснування духовної школи.

Співом «Царю Небесний» викладачі та учні семінарії зустріли сонм архіпастирів на чолі з Високопреосвященнішим Митрополитом Агафангелом.

Відкрив річний Акт ректор Одеської духовної семінарії архімандрит Серафим (Раковский). Зі словами привітання та поздоровлення виступив Голова Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, який передав благословення і добрі побажання від Предстоятеля Української Православної Церкви Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, а також зачитав офіційну адресу від Його Блаженства та вручив Одеській Духовній семінарії з нагоди 180-річчя від дня заснування орден апостола Іоанна Богослова I ступеня.

Після закриття офіційної частини річного акту відбувся традиційний святковий концерт, у якому взяли участь хор студентів ОДС під керівництвом протоієрея Василя Петручка і співочий колектив вихованок регентського відділення під управлінням монахині Дарії (Островської).


Перейти до панелі інструментів