Високопреосвященніший Архієпископ Климент звершив Божественну літургію у Василівському храмі м. Ніжина (+відео)

14 січня 2019 р., у день пам’яті святителя Василія Великого, Архієпископа Кесарії Каппадокійської, та свято Обрізання Господнього, Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію у Василівському храмі м. Ніжина.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського округу протоієрей Євгеній Гузь, благочинний Ніжинського Благовіщенського монастиря архімандрит Никон (Лоза) та духовенство м. Ніжина.

Цього дня до Ніжина прибула ікона Пресвятої Богородиці “Благоуханний цвіт” з Константино-Єленинського чоловічого монастиря м. Ізмаїл Одеської єпархії. Перед початком Божественної літургії святий образ урочисто зустріли Архіпастир духовенство і парафіяни Василівської церкви. Ікону було встановлено в центрі храму для поклоніння.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Наприкінці богослужіння відбувся молебень до Божої Матері та святителя Василія Великого. Після завершення молебню Його Високопреосвященство звернувся до пастви зі словом проповіді.

Напередодні свята Високопреосвященніший Владика очолив всенічне бдіння в Петропавлівському храмі Благовіщенського чоловічого монастиря м. Ніжина.


Перейти до панелі інструментів