Сербський Патріарх: Вселенське Православ’я не може закривати очі на церковну проблему в Україні

Святіший Патріарх Сербський Іриней порівняв те, що відбувається у зв’язку з церковною питанням в Україні, з кинутою у «всеправославний дім» бомбою. Про це зокрема Предстоятель Сербської Православної Церкви заявив 29 січня 2019 року, перебуваючи з офіційним візитом у Москві, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на «РІА Новини».

«Україна — це велике випробування, спокуса для Православ’я. І має величезне значення, тому що відноситься до центру Православ’я. Це не щось, що знаходиться ззовні, а це явище, яке має місце в нашому будинку всередині. Напевно, ті, хто задумали зло проти Православ’я, добре це продумали, і те, що діється в Україні, — це нібито кинули бомбу в наш дім», — зокрема сказав Патріарх Іриней.

Предстоятель Сербської Православної Церкви також зазначив, що те, що відбувається нині в Україні — «не канонічне і не церковне, а чисто політичне питання».

Святіший Патріарх додав: «Ми знаємо, з чиєї сторони це виникло і що є їх метою. Це дуже серйозне питання, і Вселенське Православ’я має дуже серйозно зайнятися ним і вирішити його. Ми не можемо закривати очі на цю проблему».


Перейти до панелі інструментів