Архієпископ Климент вшанував пам’ять першого новомученика ХХ-го століття — митрополита Київського і Галицького Володимира (Богоявленського) (+відео)

7 лютого 2019 року, у 101-шу річницю убієння священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького, Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент взяв участь у служінні Божественної літургії в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Святої Успенської Києво-Печерської Лаври, яку очолив Намісник Лаври Високопреосвященніший Митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт lavra.ua.

Після читання Євангелія митрополит Павел звернувся до парафіян і численних паломників зі словом проповіді, в якому розповів про значення мученицького подвигу в історії Церкви, а також про життя і кончину святого митрополита Володимира (Богоявленського).

Під час богослужіння були піднесені сугубі молитви за мир в Україні та за єдність Православної Церкви. Також за Літургією молилися за всіх невинно убієнних в роки лихоліть. Після великого входу була звершена дияконська хіротонія.

Після закінчення Літургії архієпископ Климент очолив хресний хід до місця вбивства священномученика Володимира, де звершив молебень та окропив усіх присутніх святою водою.


Перейти до панелі інструментів