Віряни Свято-Миколаївського кафедрального собору дали відсіч непроханим провокаторам (відео)

11 березня 2019 р., у перший день Великого посту, який православні християни за церковним уставом присвячують особливій молитві, до Свято-Миколаївського кафедрального собору м. Ніжина вдерлася група провокаторів. Непрохані гості голосними вигуками намагалися вчинити безлад, порушували громадський порядок та перешкоджали молитві людей, які зібралися до храму на богослужіння.

На вимогу священиків та присутніх на молитві вірян припинити крики, або ж хоча б говорити тихіше, провокатори здійняли ще більший галас. Окрім того, вони стали ображати духовенство та віруючих Ніжинської єпархії і вигукувати на їх адресу наклепи і нісенітниці.

Така поведінка обурила присутніх у храмі православних християн, і вони стали вимагати у хуліганів негайних вибачень за завдані образи. Адже провокаторів не зупиняв навіть похилий вік багатьох вірян. Присутні в соборі наполягли на тому, щоб провокатори негайно залишили храмове приміщення. Віряни висловили свою категоричну незгоду із їх хуліганськими діями і звернулись за допомогою до поліції з метою припинити ображати їх релігійні переконання, та оскверняти святиню православного храму і перешкоджати богослужінню.

Слід зазначити, що хулігани представилися як члени громадських організацій, водночас, на вимогу віруючої громадськості вони відмовилися називати які саме громадські організації вони представляли.

Після того, як їх акція зазнала невдачі, провокатори повернулись до храму «Київського патріархату», що знаходиться неподалік Кафедрального собору Ніжинської єпархії.


Перейти до панелі інструментів