Архієпископ Климент помолився за упокій душі колишньої настоятельки Флорівського монастиря

16 квітня 2019 р., у день річниці смерті ігумені Антонії (Фількіної), голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент співслужив Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію панахиду на могилі спочилої настоятельки Вознесенського Флорівського монастиря м. Києва.

Настоятелька Вознесенського Флорівського монастиря ігуменя Антонія (Фількіна) відійшла до Господа 16 квітня 2018 р. після тривалої хвороби. Ігуменя народилася 27 вересня 1934 р. у селі Бояни Брянської області. У 1952 р. вона прийшла на послух до Флорівського монастиря і все своє життя присвятила цій обителі. Особливою турботою матушки Антонії були справи милосердя. З її благословення Флорівський монастир рясно благотворив лікарням, дитячим будинкам, в’язницям і багатьом нужденним. Роки її ігуменства (1985-2018) стали періодом розквіту обителі після десятиліть атеїстичного лихоліття.

Після заупокійного богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій та Високопреосвященніший Архієпископ Климент вклонилися святиням обителі та оглянули стан ремонтно-реставраційних робіт, які ведуться в монастирі.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ


Перейти до панелі інструментів