Архієпископ Климент вшанував Печерську ікону Пресвятої Богородиці

17 травня 2019 р., у день вшанування ікони Пресвятої Богородиці, іменованої «Печерська», Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент співслужив Наміснику Святої Успенської Києво-Печерської Лаври Високопреосвященнішому Митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу Божественну літургію в лаврському скиту, де головний храм освячений на честь цього образу Божої Матері.

Перед початком Літургії соборним чином був звершений Акафіст перед іконою Пресвятої Богородиці «Печерська».

Під час богослужіння були піднесені сугубі молитви за мир в Україні та за єдність Православної Церкви. Також за літургією молилися за упокій спочилої братії Святої Успенської Києво-Печерської Лаври і за всіх, хто знайшов місце свого останнього спочинку на кладовищі, розташованому в лаврському скиту.

Після закінчення Літургії Владика Павел подякував Архієпископу Клименту та братії за спільну молитву, причасників привітав з прийняттям Животворящих Христових Таїн, після чого очолив хресний хід з Печерською іконою Пресвятої Богородиці, після закінчення якого всьому освяченому собору було виголошене многоліття.

За матеріалами офіційного сайту Києво-Печерської Лаври


Перейти до панелі інструментів