Високопреосвященніший Архієпископ Климент вшанував пам’ять святої мучениці Параскеви, нареченої П’ятниця (відео)

5 липня 2019 р., у день вшанування пам’яті святої мучениці Параскеви, нареченої П’ятниця, Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію в Георгіївському храмі села Липів Ріг Ніжинського району.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського округу протоієрей Євгеній Гузь, благочинний 2-го Ніжинського округу протоієрей Миколай Марчишак та духовенство Ніжинської єпархії.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні та за упокій душі Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабадана), якій відійшов до Господа 5 липня 2014 року.

Після одпусту літургії відбулася хресна хода до святого джерела та каплиці на честь святої мучениці Параскеви. Архіпастир очолив читання акафісту та водосвятний молебень. Наприкінці богослужіння Високопреосвященніший Архієпископ Климент звернувся до присутніх зі словом проповіді. Також Владика розповів про своє паломництво до Святої Землі та прикликав на всіх благословення Господнє.


Перейти до панелі інструментів