У Крутах нерелігійні люди вчетверте імітували збори релігійної громади (відео)

Минулої суботи вже вчетверте від початку року в селі Крути на Ніжинщині представники радикальних угрупувань та місцевої «ініціативної групи» намагалися провести «збори релігійної громади» села без участі самої релігійної громади.

Захід був анонсований у контексті передвиборчої агітації одного з представників партії з мінімальним рейтингом довіри в українців. Учасники заходу, як і в попередні рази, достеменно не розуміли, що від них хочуть організатори. На запитання журналістів вони відповідали, що хочуть «бути під Філаретом» і підтримують «Київський патріархат». Самі ж організатори, як люди нецерковні, теж мало розуміли, що потрібно робити. Адже текст статуту, за прийняття якого ними збиралися підписи, забороняє цим же організаторам вчиняти такі дії, та дає змогу притягати їх до кримінальної відповідальності за спробу підробки установчих документів.

Так звані «релігійні збори» почались без молитви, бо ніхто із присутніх молитов перед початком всякої справи банально не знав. Закінчилися ж вони традиційними вигуками, які кваліфікуються експертами як нацистські.

Слід зазначити, що вже традиційно на крутянські «збори» організатори звозять велику кількість титушок із радикальних угрупувань. У соцмережах, відомі вже для релігійних громад провокатори, навіть не приховували себе, звезли десятки націонал-радикалів, щоб завадити вірянам Свято-Михайлівського храму висловити своє ставлення до даної провокації.

Зазначені дії провокаторів та бойовиків у чергове змусили членів релігійної громади звернутися до правоохоронних органів з повідомленням про кримінальне правопорушення, мета якого – шляхом підробки документів заволодіти культовим майном їх громади.


Перейти до панелі інструментів