Друга річниця знайдення Чудотворної Борзнянської ікони Пресвятої Богородиці (відео) (оновлено)

16 серпня 2019 р., у день другу річницю знайдення Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, іменованої “Борзнянська”, Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент разом з Високопреосвященнішим Архієпископом Шумським Іовом, Високопреосвященнішим Архієпископом Сєверодонецьким і Старобільським Никодимом, Високопреосвященнішим Архієпископом Конотопським і Глухівським Романом, Преосвященннішим Єпископом Згурівським Амвросієм звершили Божественну літургію в Миколаївському соборі м. Борзни.

Архіпастирям співслужив сонм духовенства Ніжинської, Київської та Чернігівської єпархій.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви та звершені дияконська та ієрейська хіротонії.

Наприкінці богослужіння відбувся молебень перед чудотворною іконою Пресвятої Богородиці, іменованою “Борзнянська”.

Після цього Високопреосвященніший Архієпископ Шумський Іов звернувся до пастви зі словом проповіді.

Далі Преосвященні Владики, клір і паства Ніжинської єпархії щиро привітали Керуючого Ніжинською єпархією, голову Синодального інформаційно-просвітницького відділу, голову Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви, Високопреосвященнішого Архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента з днем народження і побажали Його Високопреосвященству всесильної допомого Божої в його самовідданому служінні Святій Православній Церкві.


Перейти до панелі інструментів