Українська Православна Церква молитовно відзначила п’ятиріччя інтронізації свого Предстоятеля (відео)

17 серпня 2019 р., у День інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви, в Успенському соборі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася урочиста Божественна літургія, яку очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу, голова Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент разом з сонмом архієреїв співслужив Блаженнішому Владиці.

Під час малого входу з уваги до архіпастирських трудів Предстоятель возвів у сан митрополита архієпископів: Джанкойського і Роздольненського Аліпія, Сєверодонецького і Старобільського Никодима, Львівського і Галицького Філарета, Ніжинського і Прилуцького Климента, Вінницького і Барського Варсонофія. У сан архієпископа були возведені єпископи: Путивльський Антоній, Вознесенський і Первомайський Олексій, Олександрійський і Світловодський Боголєп, Волинський і Луцький Нафанаїл.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Наприкінці богослужіння митрополит Хустський і Виноградівський Марк зачитав вітальне слово Блаженнішому Митрополиту Онуфрію від імені Священного Синоду, єпископату, духовенства і багатомільйонної пастви Української Православної Церкви.

З п’ятиріччям інтронізації Предстоятеля також привітали гості з Америки. Архієпископ Сан-Францискський і Західно-Американський Веніамін виголосив вітальне слово від імені Архієпископа Вашингтонського, Митрополита всієї Америки і Канади Тихона, та подарував Блаженнішому Митрополиту Онуфрію ікону преподобного Германа Аляскинського з часткою мощей цього святого.

Митрополит Климент приєднався до поздоровлень на адресу Блаженнішого Митрополита Онуфрія та подарував Первосвятителю букет троянд.

Клірики Ніжинської єпархії, які брали участь в урочистому Богослужінні, привітали свого Архіпастиря з високою ієрархічною нагородою ‑ саном митрополита, та побажали Його Високопреосвященству всесильної допомоги Божої в несінні відповідальних послухів, покладених на нього Святою Церквою.


Перейти до панелі інструментів