Настоятельку Рихлівського монастиря возведено у сан ігуменії (відео)

29 серпня 2019 р., у день свята Перенесення з Едеси до Константинополя Нерукотворенного Образа Господа Іісуса Христа, у Миколаївському Пустельно-Рихлівському жіночому монастирі відбулося урочисте богослужіння.

Божественну літургію в день свята очолив Намісник Святої Успенської Києво-Печерської Лаври Високопреосвященніший Митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Його Високопреосвященству співслужили Митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, Архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, духовенство Ніжинської, Чернігівської та Конотопської єпархій.

На Малому вході згідно з рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 28 липня 2019 р. (Журнал № 22) настоятельку обителі монахиню Олімпіаду (Михайлович) було возведено у сан ігуменії з покладанням наперсного хреста за посадою.

Після читання Святого Євангелія Владика Павел звернувся до віруючих зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Після одпусту літургії було освячено накупольний хрест. Після цього Митрополит Климент подякував Преосвященним Владикам, ігуменії з сестрами, парафіянам і гостям обителі за спільну молитву та побажав всім Божого благословення.

Цього дня сестри Пустельно-Рихлівського монастиря вшановують ікону Нерукотворенного Образа Господа Іісуса Христа, яка до початку XX ст. знаходилась над Царськими Вратами соборного храму обителі та прославилась численними чудесами.


Перейти до панелі інструментів