Високопреосвященніший Митрополит Климент звершив відспівування насельника Києво-Печерської Лаври

5 вересня 2019 р., у день віддання свята Успіння Пресвятої Богородиці, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія звершив Божественну літургію у Хрестовоздвиженському храмі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври. Його Високопреосвященству співслужили братія обителі у священному сані на чолі з благочинним Лаври архімандритом Антонієм.

За богослужінням Владика Климент підніс молитви за упокій душі приснопам’ятного Митрополита Іринея (Семка), який за життя цього дня відзначав день свого небесного покровителя ‑ священномученика Іринея, Єпископа Ліонського.

Після одпусту літургії Високопреосвященніший Митрополит Климент звершив чин відспівування насельника Києво-Печерської Лаври ієромонаха Давида (Пінько), який помер вночі 3 вересня після тривалої хвороби.

Ієромонах Давид (в миру Пінько Олександр Григорович) народився 19 серпня 1972 року в місті Бершадь Вінницької області. Закінчив Національний університет імені Т. Г. Шевченка за спеціальністю «Фізика». Прохання на вступ до Лаври подав в 1995 році, до цього був постійним парафіянином Святої Печерської обителі, де відновилося чернече життя в 1988 році.

16 лютого 1997 року отець Давид був рукопокладений в сан ієродиякона, в мантію пострижений 17 квітня 1997 року Намісником Владикою Павлом в Ближніх печерах. 22 грудня того ж року Блаженнішим Митрополитом Володимиром був рукопокладений в сан ієромонаха в Аннозачатіївському храмі.


Перейти до панелі інструментів