Високопреосвященніший Митрополит Климент освятив відроджену дзвіницю в с. Липів Ріг

13 вересня 2019 р., у день свята Покладення чесного пояса Пресвятої Богородиці, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив освячення накупольного хреста і дзвонів для дзвіниці, яку відтворено в первозданному вигляді в Георгіївському храмі села Липів Ріг Ніжинського району.

Звертаючись до присутніх за богослужінням, Його Високопреосвященство, зокрема, сказав:

“Усіх вас, дорогі отці брати і сестри, вітаю з урочистою для села подією. Храм Божий ‑ це завжди центральне місце в селі, саме тому він і вище всіх, і є найкрасивішою спорудою села. Ви щасливі, тому що у вас зберігся древній і дуже красивий храм. Святий хрест, який підніметься високо-високо над куполом, буде благословлять усе село. А звук від дзвонів, де він буде лунати, а його буде чутно далеко, освячуватиме все навкруги. Тому завжди, коли ви почуєте дзвін, треба обов’язково перехреститися, коли дзвонять церковні дзвони, треба відкласти всю домашню роботу і бігти до храму”.

Архіпастир подякував всім, хто збирав гроші на дзвони, а особливо голові фермерського господарства “Липоврізьке” Олексію Олексійовичу Сутулі за його труди по відродженню Божого храму.

“Цей храм воістину воскрес, ‑ зауважив Владика, ‑ він був майже мертвий і знаходився в жалюгідному стані, а сьогодні він воскресає у всій своїй красі!”.

Після цього всі приклалися до накупольного хреста та отримали з рук Архіпастиря у благословення святі іконки.

Нагадаємо, що рік тому, 11 вересня 2018 р., у день Усікновення глави святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент звершив молебень перед початком відродження дзвіниці храму святого великомученика Георгія Побідоносця с. Липів Ріг Ніжинського району.


Перейти до панелі інструментів