20 років з дня відродження Крупицького Миколаївського монастиря

16 вересня 2019 р., у день пам’яті священномученика Анфіма, Єпископа Нікомедійського, і з ним мучеників Феофіла диякона, Дорофея та інших, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію в Спасо-Преображенському храмі Крупицького Миколаївського жіночого монастиря.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, почесний благочинний протоієрей Миколай Кибалюк, духовенство єпархії та гості обителі у священному сані.

На Малому вході з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Архіпастир нагородив настоятельку монастиря Ігуменю Дорофею (Хохлову) орденом святителя рівноапостольної княгині Ольги за заслуги перед Святою Церквою та з нагоди 70-річчя з дня народження.

За літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Наприкінці богослужіння Високопреосвященніший Митрополит Климент звернувся до сестер та гостей обителі зі словом повчання. Архіпастир поздоровив ігуменю Дорофею з сестрами з 20-ю річницею з дня відродження Крупицького Миколаївського монастиря та благословив усіх.


Перейти до панелі інструментів