Митрополит Климент молитовно вшанував пам’ять преподобного Кукші Одеського (відео)

29 вересня 2019 р., у Неділю після Воздвиження та день пам’яті преподобного Кукші Одеського, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент взяв участь у Божественній літургії у Свято-Успенському чоловічому монастирі Одеси, яку очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Перед Літургією біля воріт обителі Предстоятеля урочисто зустрічали архієреї, духовенство, насельники монастиря та тисячі вірян, які прибули на свято.

Під час малого входу Предстоятель удостоїв єпископа Арцизького Віктора сану архієпископа та вручив богослужбові нагороди духовенству.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до вірян зі словом проповіді.

Завершивши Божественну літургію, священнослужителі на чолі з Предстоятелем звершили хресний хід з мощами преподобного Кукші.

Високопреосвященніший Митрополит Климент взяв участь в освяченні нового храму свято-Успенського монастиря на честь святої блаженної Матрони, яке очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Після богослужіння Блаженніший Владика зустрівся з вихованцями будинку-інтернату для дітей з вадами слуху. Архіпастир благословив дітей та вручив подарунки для кожного.


Перейти до панелі інструментів