Високопреосвященніший Митрополит Климент взяв участь в урочистому засіданні з нагоди Актового дня Київських духовних шкіл

9 листопада 2019 р., у день пам’яті небесного покровителя Київських духовних шкіл, преподобного Нестора Літописця, у Києво-Печерській Лаврі після завершення святкового богослужіння під головуванням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбулося урочистосте засідання з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії.

Цьогоріч святкування дня пам’яті небесного покровителя Київських духовних шкіл та Собору святих КДА ознаменовано двома визначними ювілеями: 200-літтям відкриття Київської духовної академії та 30-річчям відродження Київських духовних шкіл.

Після спільної молитви ректор КДАіС Єпископ Білогородський Сильвестр привітав присутніх та запросив до слова Предстоятеля УПЦ. У вітальному слові Його Блаженство зазначив, що Київські духовні школи відігравали значну роль у житті Церкви і в дореволюційний період, будучи духовною колискою багатьох святих, а також і сьогодні не втрачають свого значення в духовному житті Української Православної Церкви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій нагородив викладачів, співробітників та благодійників богословського навчального закладу церковними нагородами, а кращим студентам КДАіС та усіх духовних семінарій УПЦ вручив стипендії Предстоятеля Української Православної Церкви. Також були вручені стипендії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).

Голова Інформаційно-просвітницького відділу та Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, професор Київської духовної академії Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент також взяв участь в урочистому засіданні з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ


Перейти до панелі інструментів