У день пам’яті священномученика Климента Римського Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божественну літургію в Ніжині (відео)

8 грудня 2019 р., у Неділю 25-ту після П’ятидесятниці, день пам’яті священномученика Климента, папи Римського, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина.

Перед богослужінням архієреї, духовенство та віряни урочисто зустрічали Блаженнішого Владику.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Шумський Іов, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Діонісій (Константинов), єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Дубенський Пимен, єпископ Згурівський Амвросій, гості у священному сані та духовенство єпархії.

Під час богослужіння була звершена хіротонія намісника Свято-Климентовського Інкерманського чоловічого монастиря архімандрита Каллініка (Чернишова) у єпископа Бахчисарайського, вікарія Симферопольськоі єпархії.

За літургією була піднесена сугуба молитва про єдність Православної Церкви. Також священнослужителі та віряни помолились про успішну реалізацію миротворчого процесу та настання миру на сході України.

Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав керуючого єпархією митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента з днем пам’яті небесного покровителя. Свого архіпастиря з Днем Ангела також привітали духовенство і віряни Ніжинської єпархії.


Перейти до панелі інструментів