На Святках клірики Коропського благочиння відвідали психоневрологічні інтернати, розташовані на території району

13 січня 2020 р. помічник благочинного церков Коропського округу протоієрей Володимир Мисенко разом з настоятелем Свято-Троїцького храму с. Билка Коропського району протоієреєм Василем Моничем та хористами цього храму з благословення Високопреосвященнішого Митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента відвідали Червоненський психоневрологічний інтернат, в якому наразі проживають 253 чоловіків.

У капличці на території інтернату було звершено Новорічний молебень, піднесено молитви за мир в Україні та здоров’я мешканців інтернату. Після привітання зі святами пролунали різдвяні колядки. Мешканці інтернату в благословення отримали іконки та духовну літературу. Подарунки були придбані парафіянами Свято-Троїцького храму с. Билка. Священнослужителі відвідали корпуси інтернату де спілкувалися з мешканцями. Для бажаючих було звершено Таїнство Сповіді.

16 січня 2020 р. помічник благочинного церков Коропського округу протоієрей Володимир Мисенко разом з настоятелем храму Різдва Богородиці смт Понорниця протоієреєм Михаїлом Саваріним з благословення Високопреосвященнішого Митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента прибули до Понорницького психоневрологічного інтернату, в якому проживають 79 жінок.

У центральному корпусі інтернату було звершено Новорічний молебень, піднесено молитви за здоров’я мешканців і працівників інтернату та виголошено многоліття. Після поздоровлень зі святами відбулась духовна бесіда з присутніми. Мешканці інтернату в благословення отримали іконки та духовну літературу. Подарунки були придбані коштом парафіян Успенського храму м. Коропа. Священики також мали зустріч з керівництвом закладу, під час якої обговорили питання подальшої співпраці.


Перейти до панелі інструментів