Митрополит Климент взяв участь у зустрічі Міністра культури з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій

27 січня 2020 р. у приміщенні Укрінформу відбулася зустріч релігійних діячів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Міністром культури, молоді та спорту України Володимиром Бородянським, у якій взяв участь голова Інформаційно-просвітницького відділу та Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

Під час зустрічі були обговорені актуальні питання взаємодії ВРЦіРО та Міністерства культури для забезпечення прав і свобод громадян України на віросповідання.

Як передає Інститут релігійної свободи, Володимир Бородянський запропонував членам Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій щоквартально зустрічатися, а поправки до законопроектів спільно напрацьовувати в форматі робочої групи. Серед перспективних напрямків співпраці він назвав співпрацю у сфері протидії домашньому насильству та соціального служіння релігійних організацій, зокрема у сфері ресоціалізації наркозалежних осіб.

Релігійні діячі запропонували скоригувати окремі положення законопроекту 0931 та проекту Закону про медіа з метою недопущення обмеження свободи совісті та вираження поглядів під гаслами боротьби з дискримінацією. Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій запропонувала також скасувати заборону для релігійних організацій на створення телеканалів, яка досі чинна з часів радянського режиму.

Учасники зустрічі погодилися, що задля розвитку ефективної взаємодії з урядом важливим є відновлення міжвідомчої Комісії з питань реалізації прав релігійних організацій, утвореної при Кабінеті Міністрів України ще у 2008 році.

У зустрічі взяли участь представники 15 релігійних об’єднань – членів ВРЦІРО, керівництво Міністерства культури, молоді та спорту України, експерти Інституту релігійної свободи.


Перейти до панелі інструментів