У Ніжинській єпархії посилена молитва в зв’язку з епідемією коронавірусу (відео) (оновлено)

У зв’язку з епідемією коронавірусу в Ніжинській єпархії Української Православної Церкви посилено молитви, духовенство та віруючі надають допомогу медикам, лікарням та літнім людям.

До посиленої молитви духовенство, чернецтво і мирян закликав Священний Синод Української Православної Церкви 18 березня 2020 року та затвердив текст молитви і прохань на сугубій єктенії, які необхідно підносити за Божественними літургіями впродовж періоду коронавірусного карантину. Крім цього — звершувати молебні з окропленням святою водою та церковним дзвоном.

З благословення Високопреосвященнішого Митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента у центрах благочинницьких округів та в багатьох населених пунктах єпархії відбулися хресні ходи з шанованими чудотворними іконами.

У єпархії нагадують, що коли в 1848 р. у містечку Коропі та навколишніх селах лютувала епідемія холери та щодня помирали сотні людей, тоді з Рихлівського монастиря до Коропу була принесена ікона святителя Миколая. Перед святинею звершили молебень і хресною ходою обійшли навколо селища. Сталося чудо: люди перестали помирати від холери, хворі почали одужувати.


Перейти до панелі інструментів