Спільне звернення Ніжинської єпархії УПЦ та Чернігівської ОДА до православних християн області

СПІЛЬНЕ ЗВЕРНЕННЯ

Ніжинської єпархії Української Православної Церкви та Чернігівської обласної державної адміністрації до православних християн області

Шановні брати та сестри!

Незабаром в Україні буде відзначатися світле Христове Воскресіння.

Цьогорічне святкування найочікуванніших для кожного християнина Великодніх свят припадає на поширення пандемії коронавірусу, як у світі, так і в Україні, яка продовжує забирати людські життя. Вже декілька тижнів український народ проходить випробування страшним вірусом, який вніс певні обмеження в звичайний уклад нашого життя. Вже декілька тижнів органи державної влади та місцевого самоврядування, лікарі, волонтери працюють для захисту життя та здоров’я жителів нашої області.

Великодні свята традиційно збирають віруючих в храмах.

В умовах розповсюдження вірусної інфекції COVID-19, нехтування санітарними нормами, може призвести до неконтрольованого поширення вірусу в області.

Сьогодні кожний християнин повинен замислитися над тим, а чи має він право наражати на небезпеку своїх батьків, дітей, рідних та близьких. Біблійна заповідь «Любіть ближнього свого, як самого себе» зараз актуальна, як ніколи та набуває першочергового значення.

Ніжинська єпархія Української Православної Церкви та обласна державна адміністрація звертається сьогодні до кожного православного християнина області з проханням провести цьогорічні Великодні свята як істині православні християни, дотримуватися санітарних норм, а головне – посилити домашню молитву й очищати душу покаянням.

Бог дав нам розум, здібності, і ми повинні використовувати прийняті санітарні норми, щоб оберігати себе та оточуючих нас людей від впливу інфекції.

Тільки об’єднавши зусилля всіх віруючих ми спільно зможемо подолати всі виклики, які постали сьогодні в нашому суспільстві, в зв’язку з поширенням коронавірусу.

Ніжинська єпархія Української Православної Церкви

Чернігівська обласна державна адміністрація


Перейти до панелі інструментів