Благочинному Коропського округу архімандриту Миколаю (Путря) присвоїли звання “Почесний громадянин селища Короп”

24 червня 2020 р. на черговій сорок восьмій сесії сьомого скликання депутати Коропської селищної ради ухвалили рішення на знак глибокої шани і поваги до видатного земляка благочинного Коропського округу архімандрита Миколая (Путрі) присвоїти йому звання “Почесний громадянин селища Короп”.

“Його заслуги перед жителями селища, активна громадська, культурно-просвітницька діяльність, постійна підтримка незахищених верств населення відомі далеко за межами Коропщини”, – говориться на шпальтах районної газети «Нові горизонти».

Уже півстоліття отець Миколай служить у священному сані. Архімандрит Миколай (Микола Зиновійович Путря) народився 23 грудня 1935 року в м. Бахмач Чернігівської області. У 1953 – 1956 рр. навчався в Одеській духовній семінарії, у 1956 р. вступив до Московської духовної академії, яку закінчив зі званням кандидат богослов’я. У 1970 р. був рукоположений тодішнім єпископом Чернігівським і Ніжинським Володимиром (Сабоданом, +2014) у сан диякона та священника й призначений на служіння до Вознесенського храму смт Короп. У 1971 – 1975 рр. служив кліриком Воскресенського кафедрального собору м. Чернігова. У 1974 р. преподобним Феофаном Рихлівським був таємно пострижений у чернецтво. У 1975 р. архієпископом Чернігівським і Ніжинським Антонієм (Вакариком, +2003) був призначений настоятелем Вознесенського храму м. Короп і благочинним Коропського округу. У 1993 р. возведений у сан архімандрита. Є фундатором і незмінним керівником Недільної школи для дітей і дорослих у смт Короп, яка функціонує майже три десятиліття.


Перейти до панелі інструментів