Високопреосвященніший Митрополит Климент передав медичне обладнання для Ніжинської міської лікарні (відео)

7 липня 2020 р., у день Різдва Чесного Славного Пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент зустрівся з працівниками Ніжинської міської лікарні і привітав їх зі святом. Під час зустрічі Владика розповів лікарям про досвід тісної співпраці Церкви з медичними установами, який існує протягом всієї багатовікової історії нашої держави.

Високопреосвященніший Митрополит Климент передав лікарні новий сучасний апарат – оксигенатор (газообмінний пристрій, призначений для насичення крові киснем і видалення з неї вуглекислоти; апарат використовується під час кардіохірургічних операцій, або для поліпшення кровообігу в організмі хворого, який страждає захворюваннями серця або легенів).

Оксигенатор був придбаний на добровільні пожертви парафіян Ніжинського Миколаївського кафедрального собору.

Під час зустрічі священники роздали медикам книги про життя святих лікарів (серед яких є чимало наших співвітчизників) та тексти молитов до них.

Наприкінці Архіпастир побажав медичному персоналу Ніжинської міської лікарні Божого благословення та міцного здоров’я як їм самим, так і всім їхнім пацієнтам.


Перейти до панелі інструментів