Храмове свято Петропавлівської церкви Ніжинського Благовіщенського чоловічого монастиря

12 липня 2020 р., у день пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла, братія Благовіщенського чоловічого монастиря м. Ніжина відзначила храмове свято Петропавлівської церкви.

Божественну літургію очолив священноархімандрит обителі Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

Його Високопреосвященству співслужили намісник Благовіщенського чоловічого монастиря м. Ніжина архімандрит Феодосій (Марченко), секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського округу протоієрей Михаїл Борканин, благочинний Борзнянського округу протоієрей Іоанн Олинчук, братія монастиря у священному сані та духовенство єпархії.

За літургією була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Після читання Святого Євангелія Високопреосвященніший Владика звернувся до богомольців зі словом проповіді.

Наприкінці богослужіння відбувся молебень до первоверховних апостолів Петра і Павла.

Напередодні свята Високопреосвященніший Митрополит Климент співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію всенічне бдіння в Успенському соборі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.

Владика Климент привітав намісника Лаври Високопреосвященнішого Митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла з Днем тезоіменитства.


Перейти до панелі інструментів