Високопреосвященніший Митрополит Климент освятив Свято-Духівський храм у с. Івангород (відео)

18 липня 2020 р., у день свята знайдення чесних мощей преподобного Сергія, ігумена Радонезького, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Чин великого освячення Свято-Духівського храму в с. Івангород Ічнянського району після завершення його відродження. Після цього Архіпастир очолив служіння першої Божественної літургії після майже півстоліття наруги над святинею.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Ічнянського округу протоієрей Василій Ясенівка та духовенство єпархії.

Після читання Святого Євангелія Владика Климент звернувся до пастви зі словом проповіді.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про подолання епідемії коронавірусу та про лікарів, які рятують життя хворих.

Після одпусту Божественної літургії Високопреосвященніший Митрополит Климент подякував усім, хто долучився до богоугодної справи відродження святині, нагородив благодійників церковними відзнаками та благословив усіх.

Нагадаємо, що муровану церкву на честь Зішестя Святого Духа на Апостолів у містечку Івангород було закладено старанням парафіян 1820 р. Храм був остаточно побудований 1836 р. і освячений з благословення Високопреосвященнішого Архієпископа Чернігівського і Ніжинського Володимира (Ужинського) 18 жовтня того ж року. За часів безбожної радянської влади святиню було майже зруйновано. За спогадами старожилів, у 1958 р. церковну будівлю остаточно відібрали у віруючих і встановили там дизельні генератори електроенергії.

12 червня 2016 р. Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней звершив молебень перед початком реставраційних робіт, а 24 квітня 2018 р. Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент освятив накупольні хрести для Свято-Духівського храму села Івангород.


Перейти до панелі інструментів