Напередодні 1032-ї річниці Хрещення Русі представники Ніжинської єпархії зустрілися з головою Ніжинської райдержадміністрації

25 липня 2020р. з благословення Високопреосвященнішого Митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко разом з кліриками Ніжинського району взяв участь у проведені круглого столу “Хрещення Київської Русі-України: історія і сьогодення”, який пройшов за ініціативи Ніжинської районної державної адміністрації.

Відкрив захід голова райдержадміністрації Григорій Ковтун. Протоієрей Валерій, у свою чергу, розповів присутнім про особливості цьогорічного святкування річниці Хрещення Русі та дня пам’яті святого благовірного князя Володимира в Ніжинській єпархії Української Православної Церкви. Священник зазначив, що відповідно до рішення Священного Синоду УПЦ та розпорядження Високопреосвященнішого Митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента 28 липня в кожній парафії Ніжинської єпархії будуть проведені Божественні літургії та подячні молебні з церковними святковими передзвонами на знак подяки Богу.


Перейти до панелі інструментів