Голова Учбового комітету взяв участь в урочистостях з нагоди випуску в Київській духовній академії

1 вересня 2020 р. Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію та вручив дипломи випускникам Київської духовної академії і семінарії в Успенському соборі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.

Голова Учбового комітету при Священному Синоді Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент разом з іншими ієрархами Української Православної Церкви співслужив Предстоятелю.

Під час малого входу Блаженніший Владика відзначив випускників духовних шкіл у священному сані богослужбовими нагородами.

Після відпусту Архіпастир звернувся до присутніх зі словом настанови та дав поради майбутнім священникам.

Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив випускникам дипломи про здобуття духовної освіти та пам’ятні подарунки. У цьому році богословську освіту у стінах Київських духовних шкіл здобули 42 студенти семінарії, 27 магістрів; ієромонах Митрофан (Божко) захистив кандидатську дисертацію.

Після літургії та урочистого акту відбувся хресний хід до Хрестовоздвиженського храму на Ближніх печерах, де Предстоятель очолив молебень на початок нового навчального року перед мощами преподобного Нестора Літописця.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ


Перейти до панелі інструментів