Високопреосвященніший Митрополит Климент взяв участь у богослужінні в день Собору преподобних Дальніх печер Києво-Печерської Лаври

10 вересня 2020 р., у день свята Собору преподобних отців Києво-Печерських, які у Дальніх печерах спочивають, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Іванківський Кассіан, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ладижинський Сергій, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Бишівський Кирил, а також братія і гості монастиря у священному сані.

Богослужбові піснеспіви виконував хор студентів Київських духовних шкіл під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка).

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Літургією була піднесені особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів.

Після закінчення літургії архіпастирі, духовенство, парафіяни та паломники Лаври на чолі з Предстоятелем пройшли хресним ходом від Успенського собору до Дальніх печер, де звершили молебень перед іконою Собору преподобних отців Києво-Печерських, а вірян окропили святою водою.

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій привітав паству зі святом та благословив усіх.

Напередодні свята Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент співслужив Предстоятелю Української Православної Церкви всенічне бдіння в Успенському соборі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ


Перейти до панелі інструментів