Високопреосвященніший Митрополит Климент вшанував пам’ять преподобномученика Макарія Канівського

20 вересня 2020 р., у Неділю 15-ту після П’ятидесятниці, перед Воздвиженням, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент взяв участь у служінні Божественної літургії в кафедральному Михайлівському соборі м. Черкас, де відбулися урочистості на честь небесного покровителя Черкаської землі – преподобномученика Макарія Канівського, архімандрита Овруцького, Переяславського.

Божественну літургію у день свята очолив Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Його Високопреосвященству співслужили митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Макарівський Гедеон, а також місцеве духовенство і гості Черкаської єпархії у священному сані.

Після читання Євангелія владика Павел звернувся до віруючих з проповіддю, в якій розповів про життя і мученицький подвиг святого преподобномученика Макарія Канівського.

За літургією була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

На завершення богослужіння був звершений хресний хід з мощами преподобномученика Макарія.

Напередодні свята митрополит Павел у співслужінні митрополита Климента і архієпископа Бучанського Пантелеімона очолив недільне всенічне бдіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

 

Фото сайту Черкаської єпархії


Перейти до панелі інструментів