Високопреосвященніший Митрополит Климент взяв участь у відспівуванні духівника Києво-Печерської лаври архімандрита Аврамія

22 вересня 2020 р. Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив заупокійне богослужіння за спочилим духівником Святої Успенської Києво-Печерської Лаври архімандритом Аврамієм (Куявою), який відійшов до Господа 20 вересня 2020 р. на 95-му році життя.

Заупокійну літургію в Успенському соборі Лаври очолив намісник обителі Високопреосвященніший Митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив чин відспівування спочилого отця Аврамія у цьому ж храмі.

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Львівський і Галицький Філарет, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та духовенство обителі.

Після богослужіння віряни попрощались з тілом отця Аврамія. Потім був звершений хресний хід і тіло спочилого старця поховали на монастирському цвинтарі біля храму Різдва Пресвятої Богородиці.


Перейти до панелі інструментів