У день Собору Пресвятої Богородиці Високопреосвященніший Митрополит Климент очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі м. Прилуки

8 січня 2021 р., у день свята Собору Пресвятої Богородиці, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі м. Прилуки, який є другим кафедральним собором Ніжинської єпархії.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Ніжинської єпархії Преосвященніший Єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Прилуцького округу протоієрей Миколай Котеленець, благочинний 2-го Прилуцького округу протоієрей Олександр Котеленець та духовенство єпархії.

За богослужінням були піднесені сугубі молитви про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Після запричасного вірша Єпископ Феодосій оголосив Різдвяне послання Високопреосвященнішого Митрополита Климента всім вірним чадам Ніжинської єпархії Української Православної Церкви.

Наприкінці богослужіння священнослужителі на чолі з архіпастирями звершили чин славлення перед іконою свята, після чого Владика Климент звернувся до прилуцької пастви зі словом проповіді.

Високопреосвященніший Митрополит Климент з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив благочинного 1-го Прилуцького округу протоієрея Миколая Котеленця орденом святителя Феодосія Чернігівського за заслуги перед Святою Церквою та з нагоди 30-річчя з дня ієрейської хіротонії.

Вихованці Недільних шкіл м. Прилук привітали своїх архіпастирів зі святом. Високопреосвященніший Митрополит Климент щиро подякував за вітання і пригостив діточок солодкими подарунками. Хор Спасо-Преображенського собору також заспівав українських колядок, які підхопили всі присутні у храмі.


Перейти до панелі інструментів