Високопреосвященніший Митрополит Климент очолив чин погребіння благочинного Коропського району архімандрита Миколая (Путрі) (відео)

16 лютого 2021 р., у день пам’яті праведного Симеона Богоприїмця і Анни пророчиці, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент разом з Високопреосвященнішим Архієпископом Конотопським і Глухівським Романом та Преосвященнішим Єпископом Ладанським Феодосієм звершили Божественну літургію в Успенському храмі смт Короп.

Архіпастирям співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, духовенство Ніжинської та інших єпархій Української Православної Церкви.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Після одпусту літургії Високопреосвященніший Митрополит Климент очолив чин чернечого похорону благочинного Коропського району архімандрита Миколая (Путрі).

Помолитися за блаженний спокій душі свого духовного отця прийшло багато жителів Коропа.

На завершення чину поховання Владика Климент виголосив проповідь, в якій закликав усіх постійно тримати молитовну пам’ять архімандрита Миколая, також висловив співчуття рідним і всіх духовним чадам спочилого священника.

Напередодні Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив служіння парастасу над домовиною архімандрита Миколая.


Перейти до панелі інструментів