У день свята Похвали Пресвятої Богородиці Високопреосвященніший Митрополит Климент звершив Божественну літургію в с. Липове Прилуцького району

17 квітня 2021 р., у суботу 5-ї седмиці Великого посту, свято Похвали Пресвятої Богородиці, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію святителя Іоанна Златоуста в Спасо-Преображенському храмі с. Липове Прилуцького району.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Бахмацького округу протоієрей Віктор Воробей, настоятель храму ієрей Олександр Яременко та духовенство єпархії. Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

На Малому вході Архіпастир з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив настоятеля храму ієрея Олександра Яременка правом носіння хреста з прикрасами.

За богослужінням були піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та найшвидше одужання хворих.

Після одпусту літургії Владика Климент звернувся до пастви зі словом проповіді, нагородив благодійників та благословив усіх.


Перейти до панелі інструментів