Митрополит Климент взяв участь у засіданні Комісії Міжсоборної присутності з питань суспільного життя, культури, науки та інформації

17 червня 2021 р. у дистанційному режимі відбулося засідання Комісії Міжсоборної присутності з питань суспільного життя, культури, науки та інформації під головуванням митрополита Калузького і Боровського Климента.

У роботі Комісії з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія взяв участь голова Інформаційно-просвітницького відділу та Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

На порядку денному Комісії Міжсоборної присутності стояла низка богословських питань, що мають загальноцерковне значення та актуальність. Зокрема були розглянуті документи наступної тематики: «Християнський світогляд і сучасні виклики наукового і технологічного розвитку. Ставлення Церкви до нових інформаційних технологій. Проблематика, пов’язана з розвитком штучного інтелекту».

Також на розгляд Комісії був представлений документ «Соціальні наслідки роботизації», який був детально розібраний учасниками засідання, які вносили свої пропозиції та зміни.

За результатами обговорення мають бути вироблені проекти документів, які мають бути винесені на розгляд Архієрейського Собору.


Перейти до панелі інструментів