У Ніжині вшанували пам’ять великого земляка – святителя Іоанна (Максимовича), Митрополита Тобольського, Чернігівського і Ніжинського, Чудотворця

23 червня 2021 р., у день пам’яті святителя Іоанна, Митрополита Тобольського, Чернігівського і Ніжинського, Чудотворця, на запрошення Високопреосвященнішого Митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента Божественну літургію в Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина очолив Високопреосвященніший Митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим.

Його Високопреосвященству співслужили Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, Преосвященніший Єпископ Ладанський Феодосій, вікарій Ніжинської єпархії, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, духовенство та гості єпархії у священному сані. Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

Після читання Святого Євангелія до вірних зі словом проповіді звернувся Високопреосвященніший Митрополит Никодим.

За богослужінням піднесли особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та хворих.

Високопреосвященніший Митрополит Климент звершив дияконську хіротонію випускника Київської Духовної Семінарії Василія Чулея.

Наприкінці богослужіння відбувся традиційний хресний хід зі святими іконами та ковчегом з часткою мощей святителя Іоанна вулицями міста, під час якого Архіпастирі, духовенство і віряни молились за мир в Україні та просили Божого благословення нашому народові.

Після одпусту Владика Климент привітав усіх зі святом та подякував за спільну молитву.

Більше фото: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=orthodoxcnua&set=a.4200718179967200


Перейти до панелі інструментів