Високопреосвященніший Митрополит Климент взяв участь у святкових богослужіннях з нагоди дня пам’яті преподобного Антонія Печерського (відео)

23 липня 2021 р., у день пам’яті преподобного Антонія Печерського, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент взяв участь у служінні Божественної літургії, яку очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій на площі перед Великим собором Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.

Під час Божественної літургії були піднесені сугубі молитви про позбавлення від епідемії та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя та здоров’я хворих на коронавірус.

Після читання Святого Євангелія до паломників та парафіян Києво-Печерської обителі зі словом проповіді звернувся Високопреосвященніший Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Після відпусту Божественної літургії до присутніх зі словом звернувся Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Священнослужителі та віряни на чолі з Блаженнішим Владикою звершили хресний хід до Ближніх печер обителі, де відбувся молебень з молитвою преподобному Антонію.

Митрополит Климент привітав керуючого справами УПЦ Митрополита Бориспільського і Броварського Антонія з Днем небесного покровителя.

Напередодні свята Високопреосвященніший Митрополит Климент співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію всенічне бдіння в Успенському соборі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври.


Перейти до панелі інструментів