Високопреосвященніший Митрополит Климент співслужив Предстоятелю УПЦ всенічне бдіння напередодні 1033-ї річниці Хрещення Русі

27 липня 2021 року, напередодні дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира та з нагоди Дня Хрещення Русі, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння на соборній площі Успенської Києво-Печерської лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Голова Інформаційно-просвітницького відділу та Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент та вікарій Ніжинської єпархії, Преосвященніший Єпископ Ладанський Феодосій у сонмі архіпастирів співслужили Предстоятелю.

За богослужінням молилась велика кількість киян та прочан, які приїхали до Києва на свято з усіх регіонів України та з інших держав.

На вечірнє богослужіння понад 350 тисяч вірян прийшли разом з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм Хресним ходом від Володимирської гірки, де був звершений урочистий молебень.

Хресний хід очолювали чудотворні ікони. Святині будуть цілодобово доступні для поклоніння вірянам у храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських (Трапезний храм) у Києво-Печерській лаврі.

Завтра урочиста Божественна літургія розпочнеться о 8:30. Богослужіння очолить Блаженніший Митрополит Онуфрій.


Перейти до панелі інструментів